Vissza

A Ganoderma gomba szerves germánium tartalma

A Ganoderma gomba szerves germánium tartalma

A Ganoderma gomba szerves germánium tartalma - A szerves germánium

 

A Ganoderma gomba emberi szervezetre gyakorolt hatása igen sokrétű és nagyon pozitív, ami a benne lévő több mint 200 féle összetevőnek köszönhető. Az összetevőkből most csak egyfélét emelnék ki, ez a pedig a szerves germánium. Az összes növények közül kiemelkedően a legmagasabb szerves germánium tartalom a Ganoderma gombában található. 
A germánium szerves formája a rákgyógyítás táplálkozástudományi megközelítésének egyik legnagyobb vívmánya. Javítja az immunrendszer működését, fokozza a szervezet oxigén ellátását, energetizál és semlegesíti az egészségkárosító szabad gyököket, és még a sugárzás ellen is véd.

 

A Ganoderma gomba szerves germánium tartalma - A szerves germánium a klinikai vizsgálatok tükrében

 

Számos klinikai vizsgálatot folytattak szerves germániummal. A vizsgálatok összesített eredményei alapján a szájon át szedett organikus germánium fokozza a szervezet interferon termelését, helyreállítja a károsodott immunválaszt, miközben rendkívül biztonságos az alkalmazása.

A germánium fokozza az oxigén átjutását a sejtmembránon, ezáltal javítja a sejtek oxigénellátását. Dr Otto Warburg Nobel-díjas rákkutató bizonyította, hogy a rákos sejtek oxigén jelenlétében nem tudnak növekedni és szaporodni. Ennek alapján a szerves germánium egyedi élettani hatásokat fejt ki nemcsak a daganatos betegségekben (tüdő, hólyag, gége, mell), hanem az idegrendszeri betegségek, asztma, cukorbetegség, magas vérnyomás, szívelégtelenség, arcüreggyulladás, idegfájdalom, leukémia, agylágyulás, méhizom daganat és májbetegségekben is.

Mindegyik betegség közös eredője az oxigénhiány.

 

A Ganoderma gomba szerves germánium tartalma - Prof. Dr. Dinya Zoltán szakvéleménye a Ganoderma gombáról:

 

GANODERMA gomba Germánium tartalma:

 

 

 • a legnagyobb mennyiségű szerves germánium forrás 

 • növeli a sejtek, szövetek életenergiáját (elektromágneses mező)

 • növeli a szövetek oxigén-telítettségét

 • javítja az idegrendszer működésének hatékonyságát

 • serkenti az idegrendszeri és agyi funkciókat

 • immunrendszer - erősítés

 • ízületi gyulladások enyhítése 

 • antimutagén hatás

 • fájdalomcsillapítás 

 • daganatellenes tulajdonságok

 • hangulatjavítás 

 • oxigenizáció

 

 1. Az elsődleges pozitív élettani hatása, hogy növeli a vér oxigéntelítettségét, elősegíti az oxigén transzportját a szövetekhez és annak bejutását a sejtek belsejébe. Ennek pontos hatásmechanizmusa nem ismert, de feltételezik a germánium szerepét a sejt- és sejtalkotók membránjainak elektrontranszfer folyamataiban.

 2. Serkenti az immunrendszer működését, bizonyos enzimek működésében szerepet játszik.

 3. Az immunrendszer serkentése révén közvetett tumorellenes hatása van – kísérletekben direkt tumorsejt-ölő tulajdonságait is leírták, de ezt in vivo nem sikerült egyértelműen igazolni. 

 4. Serkenti a mentális funkciókat, csökkenti a fáradtságérzést.

 5. Antioxidáns hatású, szerepet játszik egyes ionok (Ca, Na, CL, stb) egyensúlyának fenntartásában.

 6. Leírták antibakteriális, antivirális tulajdonságait, aminek az lehet a magyarázata, hogy a germánium közrejátszik az interferonok képződésében.

 

A germánium számos növényben fellelhető pl. ginzeng, fokhagyma, aloe és fekete gyökér. A szerves germánium kiemelkedően nagy koncentrációban (800-2000 ppm) van jelen a Ganodermában, ami közvetett és közvetlen módon egyaránt hozzájárul annak sokrétű pozitív élettani hatásaihoz.

Szerző: Prof. Dr. Dinya Zoltán

 

Mindezek alapján már csak a szerves germánium tartalom miatt is érdemes fogyasztanunk a Ganoderma gombát szervezetünkre gyakorolt rendkívül hasznos és biológiailag is értékes tulajdonságai miatt.

 

Szarvas, 2015-12-20
Dr. Deák Sándor

Minden jog fenntartva!

2018. Augusztus 27.