Vissza

A LASKAGOMBA EGÉSZSÉGRE GYAKOROLT HATÁSA

A LASKAGOMBA EGÉSZSÉGRE GYAKOROLT HATÁSA

Gerald Muench, a Nyugat-Sydney-i Egyetem Molekuláris Biológiai Kutatócsoportjának professzora és kollégái egyik tanulmányukban a hagyományos konyhában is megtalálható élelmiszerek gyulladáscsökkentő hatásait elemezték.

„A laskagomba sokkal hatékonyabb, mint a barna, vagy fehér csiperkegomba” – állítják a kutatók.

Muench professzor és kollégái előzetes mérései szerint elegendő a vizsgált élelmiszerekből, közöttük a laskagombából 200g-ot fogyasztani naponta, hogy mérhető legyen a gyulladáscsökkentő hatás, de természetesen a pontos mennyiségek meghatározása még további kísérleteket igényel.

200 g friss laskagomba egyenértékű 20 g szárítmánnyal, őrleménnyel. 20 g őrlemény térfogatra olyan kicsi,hogy könnyedén elfogyasztható minden nap, elkeverve kefírbe, vagy pudingba, vagy akár az ételekre szórva, hozzájuk rakva.

A professzor elmondta, hogy az erőteljes melegítéssel kezelt élelmiszereknél ezekben a kísérletekben azt is sikerült bizonyítani, hogy a gyulladáscsökkentő képesség a főzés ellenére is megmarad, de természetesen további in vivo kísérletek szükségesek ennek maradéktalan bizonyítására.

 

https://www.gaiaganoderma.hu/laskagomba-orlemeny-50-g_p8

 

forrás: gombaforum.hu

2019. Május 2.