Vissza

A pecsétviaszgomba fogyasztása

A pecsétviaszgomba fogyasztása

A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) fogyasztása-hogyan fogyasszuk a gomba őrleményét?

 

A pecsétviaszgomba por állapotában annak magas rosttartalma miatt kissé gyapjas, vattás állagú. A terméket megvásárolva és kibontva gyakran felmerülő, rendszeresen visszatérő kérdés, hogy hogyan történjen a pecsétviaszgomba elfogyasztása.

Sokan kerestek meg személyesen, telefonon, email-ben, cset üzenetben ezzel kapcsolatban.

Ezért hát összeszedtem nektek a lehetséges, leggyakoribb fogyasztási módokat.

 

A pecsétviaszgomba őrlemény fogyasztása:

  • Magában, valamilyen folyadékkal segítve a lenyelést. (Vízzel, szörppel, gyümölcslével, rostos üdítővel, ízlés szerint).
  • Mézzel, lekvárral, a napi adagot benne elkeverve.
  • Teaként, a napi adagból teát főzve, csak a pecsétviaszgomba őrleményből, vagy akár más teával együtt elkészítve. Szóba jöhet pl. gyümölcstea, zöldtea.
  • Kávéval együtt lefőzve. (Én személy szerint, kávérajongóként sokszor így fogyasztom).
  • Kávéban, teában elkeverve. Ellentétben az előző két móddal, ekkor elfogyasztásra kerül az őrlemény vízben nem oldódó része is.
  • Ételekbe keverve. Akár a kész ételeitekbe is belekeverhetitek, az ebédbe, vagy a vacsorába, szendvics közé szórhatjátok, vagy akár a levesbe is beletehetitek.

 

A pecsétviaszgomba fogyasztásával párhuzamosan javasolt napi 1000 mg C-vitamin elfogyasztása annak érdekében, hogy a gombában lévő hatóanyagok maximális mértékben kifejthessék jótékony hatásukat.

Itt is szeretném felhívni a figyelmeteket hogy a pecsétviaszgomba fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet, az orvos által előírt gyógyszeres, vagy egyéb kezelési módokat.

https://www.gaiaganoderma.hu/a-ganoderma-gomba-fogyasztasa-gyogyszerekkel_a20

2018. Október 25.