Vissza

A pecsétviaszgomba fogyasztása

A pecsétviaszgomba fogyasztása

A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) fogyasztása-hogyan fogyasszuk a gomba őrleményét?

 

A pecsétviaszgomba por állapotában annak magas rosttartalma miatt kissé gyapjas, vattás állagú.

A terméket megvásárolva és kibontva gyakran felmerülő, rendszeresen visszatérő kérdés,

hogy hogyan történjen a pecsétviaszgomba elfogyasztása.

 

A pecsétviaszgomba őrlemény fogyasztása:

 

A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) fogyasztása népszerű egészségmegőrző módszer. Azonban sokan nem tudják, hogyan kell elkészíteni a gombaport, hogy az a legjobban hasznosuljon. Ezért összegyűjtöttem a leggyakoribb fogyasztási módokat.

 

- Az egyik lehetőség, hogy a pecsétviaszgomba őrleményét magában fogyasztjuk, valamilyen folyadékkal segítve a lenyelést. Vízzel, szörppel, gyümölcslével, rostos üdítővel vagy ízlésünk szerinti folyadékkal keverhetjük.

- A másik lehetőség, hogy mézzel vagy lekvárral keverjük el a napi adagot. Egy másik alternatíva a teafogyasztás. Teaként is elkészíthetjük, csak a pecsétviaszgomba őrleményéből, vagy akár más teafajtával együtt főzve. A gyümölcstea és zöldtea is jól illik hozzá.

- Sokan kávéval együtt fogyasztják a pecsétviaszgomba őrleményt, mivel így élvezhetik a kávé és a gomba egészségmegőrző hatásait is. Kávéban és teában is elkeverhetjük, ebben az esetben a vízben nem oldódó rész is fogyasztható.

- Egy másik lehetőség, hogy az ételünkbe keverjük bele. Az ebédbe, vacsorába vagy szendvicsbe szórhatjuk, vagy akár a levesbe is tehetjük.

 

Fontos megjegyezni, hogy a pecsétviaszgomba fogyasztása mellett javasolt napi 1000 mg C-vitamint is bevenni, hogy a gomba hatóanyagai maximális hatékonysággal fejthessék ki hatásukat. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a pecsétviaszgomba fogyasztása semmiképpen sem helyettesítheti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet, az orvos által előírt gyógyszeres vagy egyéb kezelési módszereket.

 

https://www.gaiaganoderma.hu/a-ganoderma-gomba-fogyasztasa-gyogyszerekkel_a20

2018. Október 25.