Vissza

A pecsétviaszgomba szedése

A pecsétviaszgomba szedése

A pecsétviaszgomba szedése - Bevezetés

 

Szinte minden ember számára előnnyel jár a pecsétviaszgomba őrlemény fogyasztása, legyen szó megelőzésről, szinten tartásról, regenerációról, kiegészítő terápiáról, vagy akár a már meglévő betegségről.

A gombaőrlemény a kivonatokkal ellentétben tartalmazza a gombában fellelhető összes hatóanyagot, vitaminokat, ásványi- és nyomelemeket és egy sokszor elfeledett összetevőt, az emészthetetlen rostokat is.

Az emészthetetlen, vagy más néven élelmi rostok szintén jelentős szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében. Az alábbi cikkben bővebb leírást talál róla:

 

https://www.gaiaganoderma.hu/gyogyhatasu-gombak-1_a35

 

A pecsétviaszgomba szedéseMennyit kell fogyasztani belőle?

 

A pecsétviaszgomba őrleményből naponta 1-2 g-ot ajánlott szedni. Ez 200-400 mg fő hatóanyagtartalmat, tehát béta-glükánt jelent. Ez 1-2 púpos teáskanál őrleménynek felel meg. Nem szükséges a pontos, precíz adagolásra törekedni, a gombát nem lehet túladagolni, számottevő mellékhatása nincsen.

Talán a leggyakrabban előforduló kellemetlen hatása a hasmenés, ritkábban előfordulhat fejfájás. Mindkettő inkább tekinthető a szervezet tisztulási folyamatainak a beindulásának, mintsem mellékhatásnak. Ezek a tünetek rövid idő alatt maguktól is elmúlnak.

Ha ezeket az esetlegesen fellépő kellemetlen hatásokat el szeretné kerülni, érdemes az első héten kevesebbet fogyasztani belőle, körülbelül 0.5 g-ot, majd fokozatosan felemelni a pecsétviaszgomba szedését 1, vagy akár 2 g-ra is, attól függően, hogy egészségi állapot fenntartására, vagy enyhébb-súlyosabb betegség esetén fogyasztja-e.

A pecsétviaszgomba szedésének a módjairól az alábbi linkre kattintva olvashat bővebben:

 

https://www.gaiaganoderma.hu/a-pecsetviaszgomba-fogyasztasa_a26

 

A pecsétviaszgomba szedéseMennyi idő alatt fejti ki a hatását?

 

Bár már a rendszeres fogyasztást követő 2-3. héten érezhető kedvező hatása, a terápiás kutatások eredményei alapján a szervezetre gyakorolt pozitív hatások hosszú idő alatt alakulnak ki és ezek fenntartásához ajánlott a gomba további fogyasztása.

A pontos időintervallum függ az elfogyasztott mennyiségtől, a szervezet kezdeti állapotától és az egyéni hozzáállástól, hogy hajlandóak vagyunk-e egyéb változtatásokat is eszközölni a gyógyulás érdekéken. (Pl. a dohányos hajlandó-e lemondani a dohányzásról, vagy egy ízületi probléma esetén hajlandó-e mozgásterápia igénybe vételére is, stb.).

Általánosságban véve 1-3 év rendszeres fogyasztás ajánlott, hogy a pecsétviaszgomba kedvező élettani hatásait szervezetünkben kifejtse és az öt fázis -a feltérképezés, méregtelenítés, szabályozás, építkezés, regenerálódás- megvalósuljon.

Mivel keleten, Kínában és Dél-Ázsiában általánosan használt fiatalság-őrző szerként tartják számon, alapadagolás mellett akár folyamatosan is fogyasztható.

 

Papp Attila - Gaia Ganoderma 2019. 02. 02.

Minden jog fenntartva!

2019. Január 31.