Vissza

Bemutatkozás

Bemutatkozás

 

A legjobb minőségű pecsétviaszgombát termeljük szabályozott légterű, plafonig csempézett termesztőhelységben.

A gombatermesztéshez vegyszermentes alapanyagokat használunk, amelyet fűrésztelepről származó fűrészporból és bio minősített gabonából állítunk elő. Az erdőknek nincs szükségük növényvédelemre, a biominősétett gabona pedig garantálja a vegyszermentességet.

Természet iránti szeretetem és szakmai érdeklődésem

Szakmai jellegű érdeklődésem a természet iránti szeretetemre vezethető vissza. Kertészetet, agrártudományokat és természetvédelmet tanultam, majd a tiszakürti arborétumban dolgoztam, mint geodéta. Itt lehetőségem volt közelebbről megismerkedni jó néhány gombafajjal, és megszeretni a velük való foglalkozást.

 

A pecsétviaszgomba és a kínai kultúra

Szarvasgomba gyűjtésébe kezdtem, miután egy térdsérülés miatt megismerkedtem a tai chi chuan kínai mozgásművészettel, ami révén a kínai kultúrát is tanulmányoztam. Az általam már jól ismert pecsétviaszgomba nagy tiszteletnek örvend az ázsiai kultúrákban és évezredekre visszanyúlóan használják a gyógyászatban. Ez a gomba a mi éghajlatunkon is honos, erdeinkben fellelhető.

 

Pecsétviaszgomba termesztése és gombatermesztői tanfolyam

Elhatároztam, hogy belevágok a pecsétviaszgomba termesztésébe, először a család és a barátok részére. A kedvező fogadtatás és az egyre növekvő igény azonban arra késztetett, hogy nagyobb mennyiségben állítsam elő a gombát. Gombatermesztői tanfolyamot végeztem, amelyhez gomba-szakellenőri tevékenységi kör is társult.

 

Minőségi és tiszta gombák termesztése

Mára már nagy biztonsággal folyik a pecsétviaszgomba termelés szabályozott légterű, plafonig csempézett termesztőhelységünkben. Az alapanyagunk, amelyen a gombatermesztés folyik, fűrésztelepről származó fűrészpor és biominősített gabonából készített gombacsíra keverékéből áll. Mindkét alkotóelem vegyszermentes.

 

Az évek során rengeteget tanultam a gombákról és a termesztésükről. Nagyon fontosnak tartom az egészséges életmódot és az egészségmegőrzést, így nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a gombáink minősége és tisztasága minden szempontból megfelelő legyen. A gombák nagyon fontos szerepet játszanak az életminőség javításában és az egészséges életmód fenntartásában. Számos kutatás bizonyította, hogy a gombák fogyasztása segít az immunrendszer erősítésében, a stressz kezelésében és a mentális egészség javításában is.

 

A pecsétviaszgomba gyógyító hatásai és fontossága az egészséges életmód szempontjából.

A pecsétviaszgomba különösen érdekes számomra, mivel nem csak tápláló, de gyógyító hatásai is ismertek. Az ázsiai kultúrákban évezredek óta használják a gyógyászatban, és egyre több kutatás igazolja a hatékonyságát számos betegség kezelésében. Éppen ezért nagyon fontosnak tartom, hogy minél több embernek megismertessem ezt a csodálatos gombát, és segítsem az emberek egészségének megőrzését és javítását.

 

Remélem, hogy ez a rövid összefoglaló bemutatta, hogy mennyire fontosnak tartom a gombatermesztést és az egészséges életmódot, és hogy mennyire elkötelezett vagyok ezen a területen. Ha bármilyen kérdésed van a gombatermesztéssel vagy az egészséges életmóddal kapcsolatban, szívesen állok rendelkezésedre.

 

2018. Augusztus 29.