Vissza

Bundáskenyér laskagomba őrleménnyel

Bundáskenyér laskagomba őrleménnyel

A bundás kenyér sokak számára az egyik kedvenc reggeli étel. Pénztárcabarát, könnyen és gyorsan elkészíthető igazán kevés hozzávalóból.

Még csak friss kenyér sem kell hozzá, az előző napról megmaradt, kissé szárazabb kenyeret is új életre kelthetjük ezen a módon.

Sokféle formában elkészíthető, itt egy nagyon egyszerű példa álljon arra, hogy milyen módon lehet felhasználni a laskagombaport, milyen egyszerűen be tudjátok illeszteni az étkezési értékkel is bíró gyógyhatású gombákat a mindennapi étkezésbe.

 

Bundáskenyér laskagomba őrleménnyel - hozzávalók 2 adagra:

 

  • 2 szelet kenyér
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál laskagomba őrlemény (de lehet más is, shiitake, gyapjas tintagomba, stb.)
  • só ízlés szerint
  • 4 evőkanál napraforgó olaj

 

Bundáskenyér laskagomba őrleménnyel - elkészítés módja

 

  • A tojásokat egy mély tányérba ütjük, hozzárakjuk a sót és a laskagombaport és egy villával felverjük.
  • A kenyérszeleteket félbe vágjuk és egyenként a tojásba forgatjuk. Kicsit benne is hagyhatjuk, hogy megszívja magát a tojással.
  • Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk és ha felforrósodott, akkor beletesszük a kenyérszeleteket és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  • Az elkészült laskagombaporos bundáskenyeret rakjuk konyhai papírtörlőre és hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni róla.
  • Kínáljunk mellé friss paradicsomot vagy valamilyen szezonális salátát.

 

Papp Attila -Gaia Ganoderma 2019. 01. 16.

Minden jog fenntartva!

2019. Január 8.