Cseh kucsmagomba őrlemény 100 g

5 500 Ft / db
Rendelhető, készleten van

Összetevők: szárított cseh kucsmagomba őrlemény. Napon szárított, adalék anyagokat nem tartalmaz.

A cseh kucsmagomba kitűnő, sokoldalúan felhasználható étkezési gomba.

A gombapor finom, lisztszerű őrlemény, amelyet felhasználáskor 30-60 percre helyezzünk annyi vízbe, hogy ellepje. Langyos víz használata elősegíti a gombapor duzzadását. Leves készítésénél sokkal több víz is adható. Az áztatólevet a gomba teljesen vagy részben felszívja, a maradékot az ételkészítéshez felhasználhatjuk. A gombapor levesek, mártások, főzelékek, töltelékek, pörköltek készítéséhez adalékanyagként, fűszerként egyaránt alkalmazható.

A gombapor a gombás ételek kedvelőinek háztartásában nélkülözhetetlen. Folyamatosan rendelkezésre áll, sokoldalú felhasználást biztosít, megnöveli ételeink élvezeti értékét.

100 g őrlemény körülbelül 1.3 kg friss gombával egyenértékű.

A cseh kucsmagomba por legalább 20 perc sütést, vagy főzést igényel fogyasztás előtt!!!

Kedvenc ételem kucsmagombából:

Kucsmagombás-sóskás spagetti

Hozzávalók(3 adagra)
4 ek napraforgó olaj
5 dkg cukor
30 dkg sóska
0.5 közepes fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
8 levél friss bazsalikom
1 ek kucsmagombapor
2 dl főzőtejszín
25 dkg spagetti tészta

Elkészítés:
1.Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Hozzákeverjük a cukrot, majd pár perc elteltével a sóskát is.

2.Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomot.

3.Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a kucsmagomba-port, és jól összeforraljuk.

4.A kifőtt tésztával összekeverjük és tálaljuk.

 

Gyűjtött gombákból készült termék. A gombákat ellenőrizte: Papp Attila ( Gaia Ganoderma )

Gomba-szakellenőri ny.t. sz.: 322-0200-170531-0142