2. Legnépszerűbb termék

Laskagomba őrlemény 100 g

1 400 Ft / db
Rendelhető, készleten van

Magyarországon, a Gaia Ganoderma gazdaságában, bio alapanyagon termesztett, 100%-ban laskagombából készült őrlemény. Gombáink napon, vagy alacsony hőfokon kerülnek szárításra, a hatóanyagok és összetevők minél magasabb arányban való megőrzésének érdekében.

Laskagomba őrleménytermék összetevők:

 

100% laskagomba őrlemény

Bio alapanyagon termesztett, napon szárított gombákból készült, adalék anyagokat nem tartalmaz.

 

Laskagomba őrleményfelhasználási javaslat (étrendkiegészítésre):

 

3-9 gramm őrölt laskagomba vízzel vagy teával elkeverve, ételekhez adagolva

1 púpozott teáskanálnyi őrölt laskagomba kb. 3g.

 

Laskagomba őrleménymire jó a laskagomba?

 

A laskagomba amellett, hogy kitűnő, sokoldalúan felhasználható étkezési gomba, rendkívül kedvező élettani és speciális gyógyító hatásokkal is rendelkezik. Ez utóbbi kijelentést számos tanulmány is alátámasztja.

Az alábbi példák angol nyelven olvashatók, azonban a google fordító segítségével könnyen érthetővé válnak:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1567576906001172

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960852408005567

 

Laskagomba őrleményspeciális gyógyító hatások (elérhető kutatási eredmények alapján):

 

  • vizes kivonata különböző tumorok ellen bizonyult hatékonynak
  • poliszacharidjai erősítik az immunrendszert
  • rendszeres fogyasztása jelentősen (20-30 százalékban) csökkentheti a vér koleszterin- és trigliceridszintjét.
  • a kínai orvoslásban az őrölt laskagombát az érrendszer erősítésére, lumbágó és végtagmerevségek, görcsök kezelésére használják
  • antibiotikus hatás - orosz kutatók a laskagombából egy Pleurotin nevű antibiotikumot készítettek
  • magas emészthetetlen rosttartalma miatt csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának veszélyét

 

Vesebetegek étrendjében csak korlátozottan szerepelhet magas káliumtartalma miatt!!!

 

Laskagomba őrleményélettani hatások:

 

Az emberi szervezet működésére kedvező hatások a laskagomba beltartalmi értékeire vezethetők vissza.

 

Beltartalmi értékei:

 

  1. fehérje tartalma kiemelkedő: 15-25 %
  • több, nélkülözhetetlen (esszenciális) aminosavat tartalmaz

 

  1. zsírtartalma igen alacsony: 1-2 %
  • Jól beilleszthető a diétás étrendbe

 

  1. ásványi sók: 6-10 %
  • kálium
  • magnézium
  • foszfor

 

  1. nyomelemek:
  • cink
  • bór
  • szelén

 

  1. kiemelkedő vitamintartalom:
  • B1 vitamin
  • B2 vitamin
  • niacin
  • folsav
  • pantoténsav
  • D vitamin

 

A laskagomba őrlemény az egészséges táplálkozás fontos eleme. Beltartalmi értékei miatt fogyókúrázók, cukorbetegek, köszvényben és magas vérnyomásban szenvedők diétájában egyaránt kiválóan felhasználható.

 

Laskagomba őrleményétkezési felhasználási javaslat:

 

A laskagomba kitűnő étkezési gomba. Alacsony kitintartalmának (0.2-0.3 % friss tömegre vonatkoztatva) köszönhetően a könnyebben emészthető gombák közé tartozik. Ne úgy gondoljunk rá, mint egy étrend-kiegészítőre, kár kihagyni a gasztronómiai értékeit.

 

Felhasználási javaslat:

​​​​​​​

A laskagomba őrlemény finom, lisztszerű por, amelyet felhasználáskor 30-60 percre helyezzünk annyi vízbe, hogy ellepje. Langyos víz használata elősegíti a gombapor duzzadását. Leves készítésénél sokkal több víz is adható. Az áztatólevet a gomba teljesen vagy részben felszívja, a maradékot az ételkészítéshez felhasználhatjuk. A gombapor levesek, mártások, főzelékek, töltelékek, pörköltek készítéséhez adalékanyagként, fűszerként egyaránt alkalmazható.

A gombapor a gombás ételek kedvelőinek háztartásában nélkülözhetetlen. Folyamatosan rendelkezésre áll, sokoldalú felhasználást biztosít, megnöveli ételeink élvezeti értékét.

 

100 g őrlemény körülbelül 1 kg friss gombával egyenértékű.

 

Papp Attila -Gaia Ganoderma 2018. 11. 13.

Minden jog fenntartva!