2. Legnépszerűbb termék

Shiitake gomba őrlemény 50 g

2 500 Ft / db
Rendelhető, készleten van

A shiitake gomba világszerte elterjed, kitűnő, sokoldalúan felhasználható étkezési gomba, amely rendkívül kedvező élettani és speciális gyógyító hatásokkal is rendelkezik. Optimalizálja a szervezet anyagcsere folyamatait, a vérzsírok és vércukor szintjét, hozzájárulva ezzel a 2. tipusú diabétesz rizikójának csökkentéséhez.

Shiitake gomba őrleménytermék összetevők:

 

100% shiitake gomba őrlemény

Bio alapanyagon termesztett, napon, rossz időjárás esetén aszalóban szárított gombákból készült, adalék anyagokat nem tartalmaz.

100 g őrlemény körülbelül 1.3 kg friss gombával egyenértékű.

 

Shiitake gomba őrleményfelhasználási javaslat:

 

Fogyassza tetszőleges mennyiségben, beillesztve a mindennapi étkezésbe.

Étrend-kiegészítő jelleggel, a szervezet öngyógyító folyamatainak a támogatására 6-10 g/nap shiitake gomba őrleményt fogyasszon, teába, kávéba keverve.

 

FIGYELEM! A shiitake gomba őrlemény nyersen fogyasztva az arra érzékeny embereknél allergiás reakciókat válthat ki.

 

A Gaia Ganoderma gazdaság a shiitake gomba őrleményt hőkezelés után ajánlja fogyasztani. Rendkívül jóízű, aromás gomba, amely szárítás, majd a szárítmány hőkezelése után (sütés-főzés) is tökéletesen megtartja aromáját és a szervezet öngyógyító folyamatainak támogatásához szükséges hatóanyagait.

Illessze be a mindennapi étkezésébe!

 

Shiitake gomba őrleménymire jó a shiitake gomba?

 

A shiitake gomba világszerte elterjed, kitűnő, sokoldalúan felhasználható étkezési gomba, amely rendkívül kedvező élettani és speciális gyógyító hatásokkal is rendelkezik.

 

Shiitake gomba őrleményspeciális gyógyhatások (az elérhető kutatási eredmények alapján):

 

Segít fenntartani:

 

  • a szív
  • az érrendszer,
  • a vese,
  • a máj egészségét

 

Pozitívan befolyásolhatja:

 

  • a bőr
  • a légzőrendszer
  • a hasnyálmirigy működését

 

Optimalizálja:

 

  • a szervezet anyagcsere folyamatait
  • a vérzsírok és vércukor szintjét, hozzájárulva ezzel a 2. tipusú diabétesz rizikójának csökkentéséhez
  • A shiitake tartalmaz továbbá egy D-Eritadenin (DEA) nevű hatóanyagot is, ami csökkenti a koleszterin szintjét és segíti a keringési rendszert

 

Támogatja az immunrendszer aktivitását:

 

  • számos hatóanyagot tartalmaz, közöttük az immunrendszert erősítő lentinánt, melyből ma már gyógyszert is készítenek
  • aktiválja a makrofágokat, a T-limfocitákat és az NK (Natural Killer) sejteket, azaz azokat a fehérvérsejteket, amelyek felismerik és elpusztítják a szervezetre fenyegetést jelentő kórokozókat, valamint a mutáns vagy betegséget okozó sejteket.
  • az immunrendszer aktivitásának támogatásával allergia- és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik

 

Hozzájárul a máj enzimatikus méregtelenítő folyamataihoz

 

Baktérium- és a vírusfertőzésekkel szemben „blokkolhatja” a kórokozók aktivitását:

 

  • antibakteriális
  • antivirális
  • és gombaölő hatással rendelkezik

 

Összegzés:

 

  • Kiváló köptető, hurutoldó és megszünteti a köhögést. Japánban és Amerikában tudományos kísérleteket végeztek, amelyek igazolták, hogy a shiitake fogyasztása az influenza A-vírussal szemben 70 százalékos védettséget nyújt.

 

  • Számos összetett szénhidrátot, poliszacharidot mutattak ki a shiitake gombában – amelyek között a legjelentősebb a lentinán. A lentinán gátolja a baktériumok és a vírusok szaporodását, és az immunrendszer erősítésével támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait. A lentinán hatására biológiailag aktív anyagok termelődnek, melyek ösztönzik a szervezet immunrendszerének működését és fokozzák a vérben levő falósejtek (makrofágok) aktivitását, tehát a shiitake gomba még daganat gátló hatással is rendelkezik.

 

  • Napjainkban a rákos daganatok kemoterápiás kezelésével egyidejűleg több külföldi kórházban az orvosok shiitake kivonatot is adnak a betegeknek, hogy csökkentsék a terápia egészséges szövetekre és az immunrendszerre gyakorolt káros mellékhatásait.

 

  • A shiitake gomba tartalmaz egy eritadenin nevű hatóanyagot, így rendszeres fogyasztás esetén jelentősen csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezáltal védi a szervezetet  a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kialakulása ellen, továbbá szerepet játszik az agyvérzés megelőzésében.

 

  • Japánban a Tohoku Egyetemen végzett kutatások megállapították, hogy a shiitake gomba fokozza az inzulintermelést, csökkenti a vércukorszintet. Ezen tulajdonsága alapján cukorbetegeknek is ajánlják a gomba fogyasztását.

 

  • A shiitake gomba tartalmaz egy thioprolin nevű hatóanyagot, amely méregtelenítő hatással rendelkezik, ugyanis megköti a rákkeltő nitriteket, amelyeket az élelmiszerek tartósítása során használnak fel.

 

  • Továbbá használják még gyomorfekély, köszvény, székrekedés, különböző allergiák, aranyér, neuralgiák és szexuális zavarok kezelésére is. A shiitake gombából készült kivonatot újabban a kozmetikai iparban is felhasználják: különböző krémekhez adagolva gyulladásos, pattanásos bőr ápolására javasolják, továbbá lassítja az öregedési folyamatot is.

 

Shiitake gomba őrleményélettani hatások:

 

Beltartalmi értékei (100 g-ra vonatkoztatva):

 

  • 14 % aminosavat, amelynek csaknem 40 százaléka esszenciális (létfontosságú),
  • 12,5 g fehérjét,
  • 1,6 g zsírt,
  • 65,5 g szénhidrátot,
  • 5,5 g rostot tartalmaz.

 

Vitamintartalma:

 

  • A, C, D, K
  • B1, B2, B6, B9

 

Makro és mikroelem tartalom:

 

  • Jelentős kálium
  • kálcium (16 mg)
  • magnézium
  • vas (0.39 mg)
  • foszfor (200 mg)
  • mangán
  • és szelénforrás
  • tönkjében rengeteg cink is található

 

Shiitake gomba őrleményétkezési felhasználási javaslat:

 

A gombapor finom, lisztszerű őrlemény, amelyet felhasználáskor 30-60 percre helyezzünk annyi vízbe, hogy ellepje. Langyos víz használata elősegíti a gombapor duzzadását. Leves készítésénél sokkal több víz is adható. Az áztatólevet a gomba teljesen vagy részben felszívja, a maradékot az ételkészítéshez felhasználhatjuk. A gombapor levesek, mártások, főzelékek, töltelékek, pörköltek készítéséhez adalékanyagként, fűszerként egyaránt alkalmazható.

A gombapor a gombás ételek kedvelőinek háztartásában nélkülözhetetlen. Folyamatosan rendelkezésre áll, sokoldalú felhasználást biztosít, megnöveli ételeink élvezeti értékét.

Gazdaságunkban vegyszerektől és hozzáadott adalékanyagoktól mentesen, ellenőrzött körülmények között termesztjük. 100 g őrlemény körülbelül 1.3 kg friss gombával egyenértékű.

 

 

Összefoglalás:

 

  • Sok komplex szénhidrátot, poliszacharidokat tartalmaz. Termőtestében több, a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosav megtalálható (lizin, arginin, metionin, fenilalanin), de különösen leucinban és lizinben gazdag. Kiváló forrása az A-, C- (nagyszerű antioxidánsok), B-, B12- és D-vitaminoknak, valamint tele van olyan ásványi anyagokkal is, mint a vas, a kálium, a kalcium, a magnézium, a mangán, a vas, a réz, a szelén és a cink, amelyek jelentős szerepet játszanak az immunrendszer aktivizálásában.

 

  • A shiitake gomba ideális élelmiszer, kiváló forrása a diétás rostnak, tápanyagokban gazdag, alacsony kalóriatartalmú és nem tartalmaz zsírt, ezért része az egészséges táplálkozásnak.

 

  • Nyákoldó és a tejtermékek, állati eredetű zsírok fogyasztása miatti lerakódásokat tisztító hatása miatt a shiitake gomba a makrobiotikus diétában is jelentős szerepet játszik

 

SHITTAKE GOMBÁRA ALLERGIÁSOK NE FOGYASSZÁK NYERSEN!

 

Papp Attila -Gaia Ganoderma 2018. 11. 15.

Minden jog fenntartva!